Laddar…

HUR GICK DET FÖR DIG PÅ LOTTO?

Här på Lottoresultat hittar du alltid det senaste lottoresultatet för ditt lottospel!
Visa mig

Spela Lotto

Lotto är ett nummerspel där du ska pricka in 7 av 35 nummer i en och samma dragning. Är du ensam om att få in alla sju dragna nummer är du garanterad minst en miljon kronor i vinst. Varje onsdag och lördag görs två dragningar, Lotto 1 och Lotto 2. När du spelar på Lotto så måste du välja om du endast vill att ditt lottospel ska vara med i Lotto 1 eller om du vill att ditt spel ska vara med i båda dragningarna.

Så spelar du på Lotto
Enkelrader är det absolut vanligaste alternativet för de som spelar på Lotto. Det är helt upp till den presumtiva spelaren att välja hur många rader den vill ha med i sitt Lottospel eller om du vill spela ett systemspel. En enkel lottorad består av sju nummer och kostar 3 kronor att spela. Till varje kupong så går det att kryssa i Joker som adderar en kostnad om minst 10 kr och då kvalificerar sig lottoraden/lottoraderna för chans att vinna Drömvinsten vilket inte sällan innebär en vinst över 100 miljoner.

  • Välj dina sju (7) favoritnummer av 35 möjliga lottonummer för att skapa en lottorad. Det är möjligt att spela upp till 15 rader per lottospel och om du klickar på Huxflux kan du slumpa fram lottoraden eller delar av din lottorad om du inte mäktar med att hitta på egna nummer.
  • När du valt dina rader så klickar du på sammanställningen längst ner på skärmen (hos Svenska Spel) för att välja om du vill vara med i båda lottodragningarna, hur stor insats du eventuellt vill spela på Joker samt vilka veckodagar (onsdag/lördag) du vill spela. Utöver detta så ska du även ange hur länge du vill att spelet ska pågå, du kan spela samma spel och rader under flera veckor.
  • Granska dina val och klicka sedan på betala för att lämna in ditt lottospel.

Lotto Drömvinsten
För dig som spelar på Lotto finns chans att vinna Lotto Drömvinsten om du har spelat en lottorad för minst 3 kr och adderat Joker för minst 10 kronor till ditt Lottospel. För att vinna Lotto Drömvinsten så måste du ha alla 7 rätt på Lotto samt 2 rätt på Joker i en och samma dragning.

Läs mer om Lotto Drömvinsten

Lotto Andra Chansen
Sedan nyligen så erbjuder Svenska Spel även nya chanser för dina spelade Lottorader i och med Lotto Andra Chansen. Oavsett om dina tidigare Lottospel med Joker har slutat med vinst eller förlust så kvalificerar sig dessa till Andra Chansen dragningarna som görs vid två tillfällen per år. Det första tillfället på året sker i slutet av Juni och den andra i slutet av December. För att se hur många rader du har samlat ihop till Lotto Andra Chansen så ser du dessa under Mina Spel hos Svenska Spel.

Läs mer om Lotto Andra Chansen

Spelstopp Lotto
Spelstoppet för Lotto är relativt unikt i relation till hur spelstoppet fungerar för många andra spelformer då spelstopp inte sker samtidigt som lottodragningen startar. På onsdagar så måste du se till att ditt spel är inlämnat 1 timme och 10 minuter innan dragningen sker och på lördagar gäller 1 timme och 40 minuter som marginal. I regel är det nedan tider för spelstopp som gäller men under sommaren så är tiderna något annorlunda på lördagar till följd av att Lottodragningen görs i samband med sändningen av Sommarkrysset från Grönalund i TV4.

  • Spelstopp onsdag: 17:15 (Lottodragning – 18.25)
  • Spelstopp lördag: 18:15 (Lottodragning – 19.55)

Lottoresultat
Att rätta lotto kan du göra på flera olika vis men det enklaste är troligen att besöka sidan Rätta Lottoraden från Svenska Spel som vi presenterar här på Lottoresultat.se. Du hittar aktuella och historiska Lottorader av Lotto-1 och Lotto-2 med Joker. Du kan även rätta ditt Lottospel hos Svenska Spel Tur vilka vi får resultatet av löpande så snart ett nytt Lottoresultat finns tillgängligt. Resultatet visas så snart dragningen har gjorts i TV4 på onsdag- och lördagar.

Se alla: Lottoresultat